Earth, Wind & Fire

R & B

Az Earth, Wind & Fire egy amerikai jazz, R&B, soul, funk, diszkó, pop, EDM, latin és afro pop zenei műfajokat ötvöző zenekar. Az egyik leginnovatívabb és a történelem kereskedelmileg legsikeresebb zenekara. Több mint 90 millió eladott lemezzel az eladási listák élén állnak. A zenekart 1969-ben alapította Chicagóban Maurice White. Az EWF további meghatározó tagjai voltak

Az Earth, Wind & Fire egy amerikai jazz, R&B, soul, funk, diszkó, pop, EDM, latin és afro pop zenei műfajokat ötvöző zenekar. Az egyik leginnovatívabb és a történelem kereskedelmileg legsikeresebb zenekara. Több mint 90 millió eladott lemezzel az eladási listák élén állnak.

A zenekart 1969-ben alapította Chicagóban Maurice White. Az EWF további meghatározó tagjai voltak Philip Bailey, Verdine White, Ralph Johnson, Larry Dunn, Al McKay, Roland Bautista, Robert Brookins, Sonny Emory, Fred Ravel, Ronnie Laws, Sheldon Reynolds és Andrew Woolfolk.
A zenekar ismert a kalimba egyediségéről, a dinamikus fúvós szekcióról, az energikus és kidolgozott színpadi show-ról, valamint Philip Bailey falsetto éneke és Maurice White baritonja közötti kontrasztról.

A zenekar 17 jelölésükből 6 Grammy-díjat és 12 jelölésből 4 American Music Awardot nyert,így bekerültek a Rock and Roll Hall of Fame-be, a Vocal Group Hall of Fame-be, a NAACP Image Award Hall of Fame-be és a hollywoodi Rockwalkba, emellett csillagot kaptak a Hollywood Walk of Fame-en.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot