Enrique Iglesias

latin

Enrique Miguel Iglesias Preysler 1975. május 8-án született spanyol énekes és dalszerző. Az 1990-es évek közepén a mexikói Fonovisa indie kiadónál kezdte lemezlovas karrierjét, és az évtized legsikeresebb spanyol nyelvű előadója lett. Az ezredfordulóra sikeresen átlépett az angol nyelvű piacra. Több albumra szóló szerződést kötött a Universal Music Grouppal 68 millió dollárért. Iglesias az egyik

Enrique Miguel Iglesias Preysler 1975. május 8-án született spanyol énekes és dalszerző. Az 1990-es évek közepén a mexikói Fonovisa indie kiadónál kezdte lemezlovas karrierjét, és az évtized legsikeresebb spanyol nyelvű előadója lett.
Az ezredfordulóra sikeresen átlépett az angol nyelvű piacra. Több albumra szóló szerződést kötött a Universal Music Grouppal 68 millió dollárért.

Iglesias az egyik legkelendőbb latin zenei előadó, becslések szerint több mint 70 millió lemezt adott el világszerte.Öt Billboard Hot 100 top 5-ös kislemeze volt, köztük két number one. 2020 októberétől Iglesias tartja az első helyet a Greatest of All-Latin Artists listán. 2020 októberétől Iglesias tartja a legtöbb első helyezett dal rekordját a Billboard Hot Latin Songs listán 27 dallal és a Latin Pop Airplay listán 24 dallal.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot