Gloria Gaynor

Singer & Songwriter

Gloria Gaynor 1943. szeptember 7-én született Newarkban, New Jerseyben. Az amerikai énekesnő leginkább az “I Will Survive” (1978), a “Let Me Know (I Have a Right)” (1979), az “I Am What I Am” (1983) és a “Never Can Say Goodbye” (1974) című slágerek diszkókorszakbeli verziójáról ismert. Már gyerekkorában is meghatározó volt a zene számára, szívesen

Gloria Gaynor 1943. szeptember 7-én született Newarkban, New Jerseyben. Az amerikai énekesnő leginkább az “I Will Survive” (1978), a “Let Me Know (I Have a Right)” (1979), az “I Am What I Am” (1983) és a “Never Can Say Goodbye” (1974) című slágerek diszkókorszakbeli verziójáról ismert.

Már gyerekkorában is meghatározó volt a zene számára, szívesen hallgatta a rádiót, valamint Nat King Cole és Sarah Vaughan lemezeit. Édesapja ukulelén és gitáron játszott a a Step ‘n’ Fetchit nevű együttesben, hivatásszerűen éjszakai klubokban énekelt.

Gaynor egy Newark-i éjszakai klubban kezdett énekelni, ahol egy szomszédja ajánlotta be egy helyi zenekarnak. Miután néhány évig helyi klubokban és a keleti part mentén koncertezett, Gaynor 1971-ben kezdte lemezlovas karrierjét a Columbia Recordsnál.

Gaynor két albumot adott ki Glorious és Gloria Gaynor’s Park Avenue Sound címmel, de csak néhány mérsékeltebb slágert tudott felmutatni. Azonban 1978 végén, a Love Tracks című albumának megjelenésével, az I Will Survive című slágerével ismét felkerült a poplistákra.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot