Kaoma

latin

A Kaomát 1988-ban Loalwa Braz (ének), Chyco Dru (basszusgitár), Jacky Arconte (gitár), Jean-Claude Bonaventure (billentyűs hangszerek), Michel Abihssira (dobok és ütőhangszerek) és Fania (háttérvokál) alapította. A francia-brazil együttes 1989-ben a “Lambada” című tánczenei kislemezükkel a slágerlisták élére kerültek, amely a brazil énekes-dalszerző Márcia Ferreira 1986-os “Chorando Se Foi” című tánchitjének közvetlen feldolgozása volt. Tekintettel arra,

A Kaomát 1988-ban Loalwa Braz (ének), Chyco Dru (basszusgitár), Jacky Arconte (gitár), Jean-Claude Bonaventure (billentyűs hangszerek), Michel Abihssira (dobok és ütőhangszerek) és Fania (háttérvokál) alapította.

A francia-brazil együttes 1989-ben a “Lambada” című tánczenei kislemezükkel a slágerlisták élére kerültek, amely a brazil énekes-dalszerző Márcia Ferreira 1986-os “Chorando Se Foi” című tánchitjének közvetlen feldolgozása volt.
Tekintettel arra, hogy Kaoma egyértelműen plagizált és a Los Kjarkas engedélye nélkül adta ki kislemezét, a Los Kjarkas sikeresen beperelte. A “Dançando Lambada” és a “Mélodie d’amour” volt a következő két kislemez, amelyek szintén slágerek voltak, bár nem értek el akkora sikert, mint a “Lambada”, amely maga a 46. helyen végzett az amerikai Billboard Hot 100-ban.A “Lambada” jobban teljesített Európában, és a 4. helyet érte el az Egyesült Királyság Singles Chartján.

2017. január 19-én Braz-t holtan találták az autójában, a gyilkossággal kapcsolatban többféle indítékot is feltételeztek, például egy elfuserált rablást vagy bosszúból elkövetett gyilkosságot is.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot