Snoop Dogg

hip hop rap

Snoop Dogg 1971-ben született Cordozar Calvin Broadus Jr. néven. A rapper, producer színész Amerika egyik legismertebb rappere. Zenei karrierje 1992-ben kezdődött, ekkor találkozott Dr. Dre-vel, aki meglátta benne a tehetséget és felkarolta őt. Első albuma a Doggystyle 1993-ban jelent meg és rögtön felkerült a Billboard 200 R&B lista első helyére. Egy hét leforgása alatt 1

Snoop Dogg 1971-ben született Cordozar Calvin Broadus Jr. néven. A rapper, producer színész Amerika egyik legismertebb rappere.

Zenei karrierje 1992-ben kezdődött, ekkor találkozott Dr. Dre-vel, aki meglátta benne a tehetséget és felkarolta őt. Első albuma a Doggystyle 1993-ban jelent meg és rögtön felkerült a Billboard 200 R&B lista első helyére. Egy hét leforgása alatt 1 milliót adtak el belőle, azóta pedig négyszeres platinalemez lett.

Olyan sikeres kislemezeket adott a világnak, mint a Gin and Juice, a What’s My Name, a Snoop’s Upside Ya Head, utóbbiak a Tha Doggfather albumon szerepeltek, ami egyébként kétszeres platinalemez lett 1997-ben.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot