Soul II Soul

Soul, Funk, Jazz

A Soul II Soul egy 1988-ban Londonban alakult angol zenei kollektíva. Leghíresebb slágerük az 1989-es brit listavezető és amerikai top 5-ös slágerük, a “Back to Life However Do You Want Me”, valamint a “Keep On Movin’”, amely az Egyesült Királyságban az ötödik, az Egyesült Államokban pedig a 11. helyig jutott. Két Grammy-díjat nyertek, és öt

A Soul II Soul egy 1988-ban Londonban alakult angol zenei kollektíva. Leghíresebb slágerük az 1989-es brit listavezető és amerikai top 5-ös slágerük, a “Back to Life However Do You Want Me”, valamint a “Keep On Movin'”, amely az Egyesült Királyságban az ötödik, az Egyesült Államokban pedig a 11. helyig jutott.
Két Grammy-díjat nyertek, és öt Brit Awards-díjra jelölték őket – kétszer a legjobb brit együttesnek.
Az együttes kezdetben néhány évvel 1988 előtt az alapító Jazzie B által működtetett sound systemként hívta fel magára a figyelmet, és olyan esteken játszottak, mint a sajátjuk a londoni Africa Centre-ben.
A heti klubest egyre népszerűbbé vált, és átköltöztek a sokkal nagyobb The Fridge Nightclubba a dél-londoni Brixtonban, ahol a kilencvenes években is maradtak. A kollektíva arra használta a helyet, hogy zenei kompozícióikat a táncparketten teszteljék.
A The Fridge éjszakai klubban a Soul II Soul segített meghonosítani a klubkultúrát, és megalapozta az 1988-as második szerelmi nyár vizuális és zenei mintáját az Egyesült Királyságban és Ibizán.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot