DADDY YANKEE

DADDY YANKEE

KONCERT

A hazai közönség most először Június 26-án élőben is megtapasztalhatja, milyen is egy igazi ízig-vérig eredeti Daddy Yankee buli, amelynek a Papp László Aréna ad majd otthont!

50 millió követővel a különböző közösségi média platformokon Daddy Yankee minden idők egyik legmeghatározóbb alakja a zeneiparban. Az amerikai CNN és a Time magazin is a legbefolyásosabb latin-amerikai hírességnek nevezte. Sikerekben gazdag karrierje alatt 2013 óta keresztül turnézta Európát, Ázsiát és a Közel-Keletet. 2018-ban 10 Guiness Világrekordot is megdöntött, amikor az első latin-amerikai énekes lett, aki a Spotify, és számos egyéb toplista élére került a világhírű “Despacito” című slágerével.
Karrierje kezdetétől fogva a legutóbbi “Dura” slágeréig számai mindig könnyen magával ragadták a hallgatókat, ezáltal azonnali sikerré válva. Az énekes az elmúlt 20 év során egy kifogástalan, világhírű slágerekből álló felhozatalt tudhat magának.
Jelenleg 3 slágerét is ömlesztik a hazai rádiók, amelyet – bár spanyolul vannak – mégis kívülről fújjuk. Ezek a „Despacito” a „Dura, dura” és persze a „con Calma”, amely jelenleg 1,7 milliárdos letöltöttséget ért el…
Leghallgatottabb számai még a “Gasolina”, “Shaky Shaky” és persze rengeteg más sláger, amelyek mind-mind messze meghaladják a lejátszási listák rekordjait. Daddy Yankee több, mint 50 slágere került fel az amerikai Billboard toplistára, és ő lett az első latin énekes, akinek négy spanyol nyelvű száma is fent van a Top 20-as listán.
Az amerikai CNN és Time magazin is a világ egyik legbefolyásosabb latin amerikai személynek nevezte, amit jól alátámaszt, hogy karrierje során több világhírű művésszel is együttműködött, és 2014-ben Európai turnéja a második leglátogatottabb volt a Rolling Stones után.
Az elmúlt időben Daddy Yankee neve eggyé vált a Reggaeton műfajjal. Egy elképesztő 2017-es év után, ahol szinte minden létező rekordot megdöntött a “Despacito” című Luis Fonsi-s együttműködésével. Ő lett a legelső “Leghallgatottabb énekes” Spotify-on és a “Despacito” a világ legnézettebb videója lett Youtube-on. 2018 is áttörő sikerekben gazdag volt, miután Dura című száma 19 ország slágerlistájának élére került, több, mint 1.5 milliárdos nézettséget halmozott fel és csak az Egyesült Államokban 21 Platinum Lemezt nyert. A Dura egy világhírű jelenséggé vált, és #DuraChallange több, mint 1 millió videót inspirált közösségi médián. Daddy Yankee lett az első reggaeton énekes, aki spanyolul lépett fel Kínában. Tavaly Daddy Yankee elnyerte a Latin Amerikai Zene Díjátadó “Icon Music” díját (zenei ikon díj) a zenéért, és közösségért tett hozzájárulásának elismerése végett.
Daddy Yankee “Daddy’s House” jótékonysági alapítványát a Billboard a “Spirit of Hope” (a remény szelleme) díjjal jutalmazta. Az évek során Yankee több mint 100 díjat nyert, amik közül a legmeghatározóbb a Latin zenei Billboard díj, a Latin Grammy díj, az Amerikai Zenei Díj, és a Latin-Amerikai Zenei díj. 2014-ben átvette az Amerika Zeneszerzők, Írók és Kiadók Közösségétől a “Voice of Music” (a zene hangja) díjat.

Jegyvásárlás

DADDY YANKEE - KONCERT
Papp László Budapest Sportaréna
2020. june 25. 20:00