A-ha

Pop

Az A-ha 1982-ben alakult trió: Morten Harket énekesből, Paul Waaktaar-Savoy gitárosból és Magne Furuholmen billentyűsből áll. Az együttes Norvégiából Londonba költözött, hogy zenei karriert csináljon. Próbálták kitalálni, hogyan nevezzék magunkat, olyan norvég szavakból indultak ki, amelyeket az emberek angolul is ki tudnak mondani. Az A-ha legnagyobb sikerét a Hunting High and Low című debütáló albumával

Az A-ha 1982-ben alakult trió: Morten Harket énekesből, Paul Waaktaar-Savoy gitárosból és Magne Furuholmen billentyűsből áll. Az együttes Norvégiából Londonba költözött, hogy zenei karriert csináljon. Próbálták kitalálni, hogyan nevezzék magunkat, olyan norvég szavakból indultak ki, amelyeket az emberek angolul is ki tudnak mondani.

Az A-ha legnagyobb sikerét a Hunting High and Low című debütáló albumával érte el 1985-ben. Az album az első helyen végzett hazájukban, Norvégiában, a második helyen az Egyesült Királyságban, és a 15. helyen az amerikai Billboard albumlistán.

Az 1998-as Nobel-békedíjas koncerten való fellépésük után az A-ha kiadta a hatodik albumát, a 2000-es Minor Earth Major Sky-t, amely egy újabb listavezető album lett Norvégiában és Németországban.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot