Ace of Base (Jenny Berggren)

dance-pop

Az Ace of Base egy 1990-ben alakult svéd popegyüttes, amely eredetileg Jonas, Linn és Jenny Berggren testvérekből állt, Ulf Ekberggel kiegészülve. Világsikert arattak a Happy Nation című debütáló albumuk 1992-es megjelenését követően. A később The Sign néven újra kiadott album kilencszeres platina minősítést kapott az Egyesült Államokban, és 1994 legkelendőbb albuma volt. Minden idők egyik

Az Ace of Base egy 1990-ben alakult svéd popegyüttes, amely eredetileg Jonas, Linn és Jenny Berggren testvérekből állt, Ulf Ekberggel kiegészülve.

Világsikert arattak a Happy Nation című debütáló albumuk 1992-es megjelenését követően. A később The Sign néven újra kiadott album kilencszeres platina minősítést kapott az Egyesült Államokban, és 1994 legkelendőbb albuma volt. Minden idők egyik legsikeresebb debütáló albuma volt, ez volt az első, amely három első helyezést ért el a Billboard Mainstream Top 40-es listáján: “All That She Wants”, “The Sign” és “Don’t Turn Around”

Annak ellenére, hogy 2012 óta nagyrészt inaktívak, az együttes hivatalosan soha nem oszlott fel. Az elmúlt évtizedben számos demószámot adtak ki, először a Facebook-oldalukon keresztül, majd 2015-ben a Hidden Gems című válogatásalbumon. Egy kibővített kétlemezes kiadvány került fel a 2020-as All That She Wants című boxsetre: The Classic Collection című albumban. Jenny Berggren továbbra is világszerte szóló koncerteken adja elő az együttes slágereit.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot