Al Bano

Singer & Songwriter

Albano Antonio Carrisi, ismertebb nevén A Bano 1943. máus 20-án született. Al Bano tenor, dalszerző, színész és borász. A világ egyik legismertebb olasz énekese, akinek karrierje 7 évtizedet ölel fel. Édesanyja, Iolanda Ottino azért adta neki az Albano nevet, mert édesapja Albániában harcolt az olasz királyi hadseregben a második világháború idején. 2016-ban albán állampolgárságot kapott

Albano Antonio Carrisi, ismertebb nevén A Bano 1943. máus 20-án született. Al Bano tenor, dalszerző, színész és borász. A világ egyik legismertebb olasz énekese, akinek karrierje 7 évtizedet ölel fel.

Édesanyja, Iolanda Ottino azért adta neki az Albano nevet, mert édesapja Albániában harcolt az olasz királyi hadseregben a második világháború idején.
2016-ban albán állampolgárságot kapott az országhoz fűződő szoros kapcsolatai miatt.

1966-ban debütált énekesként a Festival delle Rose-on, ezt követően 1968-ban megnyerte a Disco per l’Estate olasz dalversenyt a “Pensando a te” című dallal. Ebben az időben olyan nagy slágereket vett fel, mint a “La siepe” és a “Nel sole”. A “Nel sole” 1967-es megjelenését követő három hónapon belül 600 000 példányban kelt el Olaszországban, végül több mint egymillió példányban, és 1968 júliusában aranylemezzel jutalmazták.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot