Beyoncé

R & B Soul hip hop Funk

Beyoncé Giselle Knowles az R&B királynője, amerikai énekes, dalszövegíró, színésznő, producer, modell és táncos. A világhírnevet a Destiny’s Child tagjaként szerezte meg, ami 60 millió lemez eladásával büszkélkedhet. Első szóló lemeze a csapat felbomlása után jelent meg 2003-ban, ez volt a Dangerously in Lova, amin olyan slágerek szerepeltek, mint a Crazy in Love és a

Beyoncé Giselle Knowles az R&B királynője, amerikai énekes, dalszövegíró, színésznő, producer, modell és táncos. A világhírnevet a Destiny’s Child tagjaként szerezte meg, ami 60 millió lemez eladásával büszkélkedhet.

Első szóló lemeze a csapat felbomlása után jelent meg 2003-ban, ez volt a Dangerously in Lova, amin olyan slágerek szerepeltek, mint a Crazy in Love és a Baby Boy.

Több mozifilmben is szerepelt, például 2006-ban a Rózsaszín párduc című vígjátékban és a Dreamgirls filmes feldolgozásában is, utóbbiért jelölték a Golden Globe-díjra.

Eddigi pályafutása alatt 16 Grammy-díjat nyert, így a Billboard magazin szerint ő a kétezres évek legsikeresebb női előadója. Világszerte 75 millióan vásárolták meg a lemezeit.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot