Gipsy Kings feat. Nicolas Reyes

World music

A Gipsy Kings, eredeti nevén Los Reyes egy flamenco-, salsa- és popzenészekből álló csoport a dél-franciaországi Arles-ból és Montpellier-ből. Bár a csoport tagjai Franciaországban születtek, szüleik spanyol romák voltak, akik az 1930-as polgárháború idején menekültek el Spanyolországból. A Franciaországban született, de a spanyol kultúrában nevelkedett Gipsy Kings terjesztette el világszerte a progresszív pop-orientált flamenco hangzását.

A Gipsy Kings, eredeti nevén Los Reyes egy flamenco-, salsa- és popzenészekből álló csoport a dél-franciaországi Arles-ból és Montpellier-ből. Bár a csoport tagjai Franciaországban születtek, szüleik spanyol romák voltak, akik az 1930-as polgárháború idején menekültek el Spanyolországból.

A Franciaországban született, de a spanyol kultúrában nevelkedett Gipsy Kings terjesztette el világszerte a progresszív pop-orientált flamenco hangzását. Az együttes a dél-franciaországi Arles városában indult az 1970-es években, amikor a testvérek, Nicolas és André Reyes összeálltak unokatestvéreikkel, Jacques, Maurice és Tonino Baliardóval.

A Los Reyes cigányzenekarként indult, de bejárták Franciaországot, esküvőkön, fesztiválokon és az utcán játszottak. Mivel annyira úgy éltek, mint a cigányok, a zenekar felvette a Gipsy Kings nevet.

A Gipsy King felállásában bal- és jobbkezes gitárosok kombinációja szerepelt; a Reyes testvérek közül hárman (Nicolas, André és Patchai) balkezesen gitároznak, és olyan balkezes gitárokon játszanak, amelyeket jobbkezeseknek húroztak azaz a mély “E” húr alul van. Főként spanyolul lépnek fel, de keverik a dél-francia dialektusokat is.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot