Katie Melua

jazz Blues pop-folk

Katie Melua 1984-ben született Grúziában, majd Belfastba, aztán Londonba költözött családjával. A BRIT School for the Performing Art & Technology-ban tanult, ami olyan művészeket adott a világnak, mint Floetry. 2003-ben keltette fel Mike Batt figyelmét azzal, hogy mind a jazz, mind pedig a blues műfajában meg tudott nyilvánulni. Debütáló albumát 2003-ban adta ki, ez volt

Katie Melua 1984-ben született Grúziában, majd Belfastba, aztán Londonba költözött családjával. A BRIT School for the Performing Art & Technology-ban tanult, ami olyan művészeket adott a világnak, mint Floetry. 2003-ben keltette fel Mike Batt figyelmét azzal, hogy mind a jazz, mind pedig a blues műfajában meg tudott nyilvánulni.

Debütáló albumát 2003-ban adta ki, ez volt a Call Off the Search, 2005-ben pedig elkészült a Piece by Piece, ami a worldbeat és a jazz-pop kellemes keveréke volt.

2006-ban ő volt az Egyesült Királyság egyik legtöbb lemezt eladó énekese. 2008-ban a 17. leggazdagabb 30 évnél fiatalabb brit zenész volt a Sunday Times listája szerint.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot