Taylor Dane

Singer & Songwriter

Taylor Dayne, eredeti nevén Leslie Wunderman 1962. március 7-én született amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő. 1987-ben vált ismertté a Tell It to My Heart című debütáló kislemeze után. A dal azonnal világsikert aratott, a világ legtöbb nagy piacán az első ötben végzett, és számos országban, köztük Nyugat-Németországban is az első helyen végzett. Hat további amerikai

Taylor Dayne, eredeti nevén Leslie Wunderman 1962. március 7-én született amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő. 1987-ben vált ismertté a Tell It to My Heart című debütáló kislemeze után. A dal azonnal világsikert aratott, a világ legtöbb nagy piacán az első ötben végzett, és számos országban, köztük Nyugat-Németországban is az első helyen végzett. Hat további amerikai top tízes sláger következett, köztük a “Prove Your Love”, “I’ll Always Love You”, “Don’t Rush Me”, “With Every Beat of My Heart”, “Love Will Lead You Back” és “I’ll Be Your Shelter”[8] Ezeket követte a 12. helyezett “Heart of Stone”[8]. Dayne hat további amerikai top 10-es kislemezt adott ki, köztük a “Love Will Lead You Back”, a “Prove Your Love” és az “I’ll Always Love You” című dalokat.

Dayne-t két Grammy-díjra jelölték, és nyert egy American Music Awardot, valamint több New York Music Awardot. A New York Hall of Fame kitüntetésben is részesült, és a Rolling Stone minden idők legjobb női táncművészeit felsoroló listáján a 18. helyen szerepelt. A Billboard magazin 2016 decemberében minden idők 28. legsikeresebb dance előadójának sorolta.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot